Biljka koja leči, doživite sto godina sa alojom

Ovu biljku treba da ima svaka kuća u saksiji. Veoma je pogodna za gajenje. U stanovima je treba držati na svetlom mestu. Razmnožava se tako što se pelcer od aloje posadi u posudu sa vlažnim peskom i posle mesec dana se sadi u saksiju sa zemljom. Najbolja je kombinacija humusa i peska. Da bi se mogli koristiti listovi aloje, biljka mora da bude starija od dve godine. Upotrebom aloje vere može da se isceli svaka rana na koži, i to u vrlo kratkom vremenskom periodu. Sok od aloje ublažava simptome astme i olakšava disanje. Poboljšava rad jetre, regeneriše je i oslobađa toksine. Preporučuje se kao dodatak terapiji u lečenju obolele žučne kese, ciroze, akutnog i hroničnog hepatitisa i masne jetre. Takođe aloja jača srčani mišić, ublažava aritmiju. Zahvaljujući brojnim sastojcima, ova biljka jača imunitet, usporava proces starenja, podstiče isceljenje čak i najtežih oboljenja. Aloja vera prava je riznica korisnih sastojaka, bogata je vitaminima iz grupe B, B1, B2, B6, B12, vitaminima A,C i E. Sadrži i kalcijum, natrijum, kalijum, magnezijum, cink, bakar, hrom ,mangan i gvožđe. Sadrži čak 20 aminokiselina. Vredni sastojci biljke su i enzimi, ligniti, trigliceridi i silicilna kiselina. Zbog izuzetno korisnih svojstava spektar lekovitog delovanja aloje vrlo je širok. Ova biljka poboljšava imunološki sistem, uništava viruse, bakterije i gljivice. Deluje i kao analgetik jer umiruje bolove. Njen sok zateže kožu pa je odlično sredstvo za zaceljenje rana, ogrebotina i opekotina. Pored toga reguliše i nivo šećera u krvi pa se preporučuje i dijabetičarima.

aloe vera VELIKA

Melem za imunitet i za lečenje teških bolesti

Ovaj melem deluje na čitavu lepezu bolesti, od raka do pojačanja imuniteta.

300g listova kaktusa aloje treba da bude najmanje stara 2 godine i pre upotrebe ne sme da se zaliva 5 dana, 700g čistog crnog vina, 250g ciklorije, 400g meda sa saćem,

2g matičnog mleča, 40g polena, 500g devedesetšestprocentnog alkola. Listove aloje samleti na mašini za meso pa sastaviti sa preostalim sastojcima.

Dobro izmešati, sipati u veliku teglu, dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 5 dana na hladnom i tamnom mestu. Zatim procediti deo koji je potreban za nedelju dana.

Prvih 5 dana uzimati po kašičicu 2 sata pre jela. Zatim uzimati po kašiku tri puta na dan sat vremena pre jela. Ovaj melem uzimati dva meseca.

Melem se preporučuje kod tuberkuloze pluća, oboljenje žučne kese, astme, reumatskih oboljenja, ženskih bolesti, bolesti jetre i kod bolesnika sa najtežim oboljenjima raka.

Nega suve kože i kose

Mazati lice sokom od aloje, pa onda držati 15 minuta i isprati čistom vodom. Nega kose – umešajte sok aloje u šampon i sa time oprati kosu.

Opekotine

Iscediti sok iz svežeg lišća aloje i staviti kao oblog na oštećenu kožu u slučaju dermatitisa, osipa ili opekotina.

Protiv žuljeva

Potrebno je samo da se list raseče na pola, privije na žulj i umota zavojem ili flasterom. Posle dva dana problem će potpuno nestati.